Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Frankrike inflationsfryser matpriser

Ekonomi • Publicerad 6 mars 2023
Carrefour är en av de stora livsmedelskedjorna som kommer att inflationsfrysa vissa produkter, enligt Euractiv. Arkivbild.
Carrefour är en av de stora livsmedelskedjorna som kommer att inflationsfrysa vissa produkter, enligt Euractiv. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

För att tämja inflationen har den franska regeringen, tillsammans med ledande matvarukedjor, beslutat om att sätta ett pristak på livsmedelsprodukter.

Fram till och med i juni kommer matvarukedjorna, bland andra Carrefour som är Europas största, att sänka sina priser på olika livsmedelsprodukter, till "lägsta möjliga nivå", uppger Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Han kallar i och med denna åtgärd detta kvartal för ett "anti-inflationskvartal".

Annons

Förslaget har mötts av kritik från vissa konsumentorganisationer för att prishöjningar ändå kan smygas in. Enligt Le Maire ska detta kunna undgås genom att produkterna som omfattas ska märkas med en speciell logga.

Inflationen för livsmedel i Frankrike låg på 14,5 procent i februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons