Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Framsteg för Astras antikroppsbehandling

Ekonomi • Publicerad 11 oktober 2021
Astrazeneca utvecklar en antikropps-behandling som enligt en pågående fas 3-studie visar sig kunna reducera risken för allvarlig sjukdom och död i covid-19. Arkivbild.
Astrazeneca utvecklar en antikropps-behandling som enligt en pågående fas 3-studie visar sig kunna reducera risken för allvarlig sjukdom och död i covid-19. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

En fas 3-studie av Astra Zenecas så kallade "antikropps-cocktail" visar på att preparatet reducerar risken för allvarlig sjukdom och död för personer med milda till måttliga symptom på covid-19, skriver Astra Zeneca i ett pressmeddelande.

Cocktailen, som kallas för AZD7442, reducerade risken att utveckla allvarlig sjukdom eller död med 50 procent för patienter som burit på symptom i sju eller färre dagar. Enligt bolaget visar studien också att skyddet kvarstår i över sex månader.

Annons

Preparatet riktar framför allt in sig på personer med nedsatt immunförsvar och inte själv utvecklar antikroppar efter vaccinering. Läkemedlet tas i två doser i förebyggande syfte för att skydda patienter mot covidsymptom.

Den 5 oktober ansökte Astra Zeneca om ett så kallat nödgodkännande för antikroppsbehandlingen hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons