Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fotbollssupportrar döms för misshandel

Brott • Publicerad 6 april 2022
Tre så kallade risksupportrar till IFK Göteborg döms för misshandel efter en händelse vid en restaurang där Gais-anhängare satt och såg på tv. Arkivbild.
Tre så kallade risksupportrar till IFK Göteborg döms för misshandel efter en händelse vid en restaurang där Gais-anhängare satt och såg på tv. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre fotbollssupportrar döms av tingsrätten för misshandel efter en händelse vid en restaurang i centrala Göteborg i juli 2020.

De dömda, som alla håller på IFK Göteborg, ingår enligt domen i en grupp på ett 20-tal personer som dök upp vid en restaurang där Gais-supportrar satt och såg sitt lag på tv.

Annons

Kort därefter utbröt ett vilt slagsmål, både inne på restaurangen och utanför. Bord, stolar och glas kastades, skriver Göteborgs-Posten. Bråket ledde till en större polisinsats.

På en film från händelsen hörs IFK-anhängarna skandera en ramsa som förknippas med en känd så kallad supporterfirma. Flera av de inblandade var maskerade. Två av de nu dömda kunde dock identifieras av supporterpoliser.

Ytterligare flera personer har åtalats i samband med attacken vid restaurangen. Deras ärenden är ännu inte avgjorda i Göteborgs tingsrätt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons