Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortum köper Telge Energi

Fortum köper det Södertäljebaserade elbolaget Telge Energi, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Köpeskillingen uppgår till 450 miljoner kronor.
Ekonomi • Publicerad 7 juni 2023
Den finländska kraftjätten Fortum ingår avtal om utvärdering av utveckling och installation av nya kärnkraftverk i Sverige och Finland. Arkivbild
Den finländska kraftjätten Fortum ingår avtal om utvärdering av utveckling och installation av nya kärnkraftverk i Sverige och Finland. ArkivbildFoto: Roni Rekomaa

Med förvärvet – som måste godkännas av Södertälje kommun och Konkurrensverket för att slutföras – blir Fortum Sveriges största leverantör av energilösningar till hushåll och företag, enligt bolaget.

Telge Energi är med hundratalet anställda en av Sveriges tio största elhandlare med omkring 150 000 kunder, de flesta hushållskunder.

Annons

"Affären förväntas avslutas under det tredje kvartalet 2023", skriver Fortum.

Fortum meddelade också på onsdagen att bolaget skrivit på en avsiktsförklaring med amerikanska Westinghouse Electric om att utvärdera utveckling och installation av nya kärnkraftverk i Finland och Sverige.

Beslut om att eventuellt investera i ny kärnkraft fattas dock först i ett senare skede, enligt ett pressmeddelande från Fortum.

Avsiktsförklaringen ligger i linje med den nya strategi för kärnkraft som Fortum lanserade i november 2022.

Fortum har när det gäller potentiella kärnkraftssatsningar sedan tidigare ingått samarbetsavtal med bland annat sydkoreanska KHNP, brittiska Rolls-Royce, franska EDF, svenska Kärnfull Next och finländska Outokumpu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons