Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatta smällar vid fyrverkeribrand

Olyckor • Publicerad 15 maj 2021
Räddningstjänsten på plats vid fyrverkeributiken i Ljungby på fredagen.
Räddningstjänsten på plats vid fyrverkeributiken i Ljungby på fredagen.Foto: Carl Carlert/TT

Det fortsätter att smälla i den fyrverkeributik i Ljungby som under fredagen träffades av blixten.

– Vi kan inte gå in i byggnaden på grund av odetonerade fyrverkerier. Dessutom gör konstruktionen på byggnaden att det är rasrisk. Det är helt enkelt för stora risker för att skicka in folk, säger Mikael Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten i Ljungby.

Annons

Larmet om den kraftiga branden kom vid 18.30 på fredagskvällen. Den troliga orsaken bedöms vara en direktträff av blixten.

Branden är under kontroll och det finns inga misstankar om brott. Under lördagen har räddningstjänsten två man på plats för att efterbevaka och se till så att allmänheten håller sig borta från olycksplatsen.

– Det får svalna nu, så får det bli någon form av sanering av stället vad det lider. Vad jag förstår har fyrverkerierna förvarats korrekt och i en bra byggnad, säger Mikael Andersson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons