Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt trögt för matförsäljningen

Ekonomi • Publicerad 15 december 2022
Inflationen påverkar dagligvaruhandeln. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 8,7 procent under november 2022, jämfört med samma månad året innan. Det visar siffror från branschorganisationen Svensk dagligvaruhandels dagligvaruindex.

Ökningen är dock kopplad till inflationen. Priset på matvaror har stigit med drygt 18 procent, vilket gör att den prisjusterade försäljningsutvecklingen i dagligvaruhandeln beräknas ligga på -9,3 procent.

Annons

"Inflationen fortsätter att vara drivkraften bakom försäljningstillväxten i dagligvaruhandeln. Den prisjusterade försäljningen är fortsatt kraftigt negativ. Konsumenterna har anpassat sina köpvanor när pengarna i plånboken räcker till mindre.", säger Karin Brynell, vd på Svensk dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Jämfört med november 2021 uppgick försäljningsutvecklingen i butik till 9,5 procent. Samtidigt minskade försäljningen i e-handeln med 5,9 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons