Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt misstanke efter flickas försvinnande

Flickan som i förra veckan försvann i Värmland har nu förhörts av polisen.
Misstankarna mot mannen som häktats för grooming kvarstår.
Brott • Publicerad 14 oktober 2022
Mannen som misstänks efter en tonårsflickas försvinnande är fortsatt misstänkt. Arkivbild.
Mannen som misstänks efter en tonårsflickas försvinnande är fortsatt misstänkt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flickan, som är i yngre tonåren, försvann i slutet av förra veckan.

Hon misstänktes ha blivit utsatt för så kallad grooming och ha tagit ett tåg från Värmland till Göteborg för att träffa en man i 20-årsåldern.

Annons

Han greps redan i lördags medan flickan återfanns, välbehållen, först i tisdags kväll.

Tidigare samma dag häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för grooming. De misstankarna kvarstår även efter förhören med flickan som nu genomförts.

– Målsäganden och ett antal personer är nu hörda. Det föreligger fortfarande sannolika skäl för misstanken om kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte, som den misstänkte häktades för i tisdags, säger kammaråklagare Joanna Larsen.

– Det har inte framkommit något som gjort att misstankarna på något sätt försvagats efter att vi hört målsäganden.

"Särskild sekretess"

Det fanns tidigt vittnesuppgifter om att flickan och den misstänkte mannen hade setts i anslutning till hans bostad i Göteborg. Det finns dock fortfarande inga brottsmisstankar kring själva försvinnandet. Var flickan befunnit sig vill Joanna Larsen inte gå in på.

– Målsäganden har berättat om de här dagarna som hon har vistats i Göteborg och vad som har hänt. Men jag kan inte gå in på de uppgifterna som hon har lämnat, säger åklagaren.

– Det är inte bara för att det råder förundersökningssekretess, utan det är också för att det är en så ung målsägande. Grooming är dessutom en misstanke som är att betrakta som ett sexualbrott, så där råder också särskild sekretess.

Tidigare dömd

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och är sedan tidigare dömd för tre barnvåldtäkter, vilket flera medier rapporterat om. I samband med häktningen nekade han till brott.

Vilka brottsrubriceringar som kan bli aktuella den här gången återstår att se, enligt Joanna Larsen.

– Det jag kan säga nu är att han fortfarande på sannolika skäl är misstänkt för grooming. Sedan får den fortsatta utredningen visa om det blir aktuellt med andra misstankar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons