Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt lugnare läge på Arlanda

Kösituationen på Arlanda fortsätter att förbättras. Under tisdagsmorgonen låg kötiden på 10–20 minuter i säkerhetskontrollen och på förmiddagen hade kötiderna minskat ytterligare.
Resor • Publicerad 21 juni 2022
Swedavia kommer att fortsätta att stärka upp bemanningen i säkerhetskontrollen på Arlanda under hela sommaren för att minska köerna. Arkivbild.
Swedavia kommer att fortsätta att stärka upp bemanningen i säkerhetskontrollen på Arlanda under hela sommaren för att minska köerna. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

– De åtgärder vi har gjort har haft effekt, även under morgonrusningen var det betydligt lugnare, säger Swedavias presstalesperson Peter Wärring.

Swedavia har utökat bemanningen i säkerhetskontrollen och nyöppnade terminal 4 avlastar nu terminal 5 med 25 flyg per dag. Dessutom har de nya riktlinjerna till resenärerna som infördes i helgen gett effekt och lett till kortare köer.

Stora resveckor

Annons

– Våra resenärer har tagit till sig av våra rekommendationer om att inte komma till Arlanda före tre timmar innan avgång, det är vi väldigt glada och tacksamma över, säger Peter Wärring.

TT: Tror ni att det kan fortsätta gå åt rätt håll nu?

– Vi jobbar för det, men vi har stora resveckor framför oss som nu under midsommar. Det kan bli ett högre tryck senare i sommar när många ska iväg samtidigt, då kan det bli längre köer igen.

Checka in hemma

TT: Hur kommer ni att arbeta vidare under sommaren?

– Vi fortsätter att bemanna upp. Vi har en del personal på väg in tillsammans med vår samarbetspartner Avarn Security. Vi har även tagit in extrapersonal från Securitas för att bemanna upp säkerhetskontrollen. Och vi gör vad vi kan för att det ska vara så bra arbetsmiljö som möjligt.

TT: Vad kan ni säga till resenärer som fortfarande känner oro?

– Har du möjlighet att checka in hemifrån så gör gärna det, ha koll på alla dina dokument och kolla även med ditt flygbolag vad som gäller. Vi har personal på plats för att svara på frågor och hjälpa till. Är du i tidspress kan du få hjälp till en kortare kö för att hinna med ditt plan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons