Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortsatt jämnt mellan blocken

Det är fortsatt mycket jämnt mellan blocken visar Svensk väljaropinion, en sammanvägning av mätningar som Kantar Sifo gör för .
Politik • Publicerad 1 september 2022
Det är fortfarande mycket jämnt mellan blocken. Arkivbild.
Det är fortfarande mycket jämnt mellan blocken. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

De rödgröna partierna har tillsammans med Centerpartiet ett knappt övertag med 49,7 procent medan högerpartierna har 48,9 procent.

Sverigedemokraterna är fortfarande med god marginal Sveriges näst största parti med 20,4 procent mot Moderaternas 17.

Annons

Samtliga partier tar sig över fyraprocentsspärren till riksdagen.

Socialdemokraterna når 29,8 procent jämfört med 29,6 procent en månad tidigare. Vänsterpartiet noteras för 8,1 (8,4), Miljöpartiet ligger oförändrat på 5,2 procent medan Centerpartiet får 6,6 procent (6,2).

M är det parti som tappar mest när det gått från 17,7 procent till 17. SD backar svagt från 20,5 till 20,4 procent. Både Liberalerna och Kristdemokraterna går försiktigt framåt, L ökar från 5,1 procent till 5,5 och KD från 5,8 till 6,0.

Undersökningen omfattar totalt 8 081 intervjuer gjorda under perioden 25–30 augusti av Novus, Kantar Sifo respektive Ipsos.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons