Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt covid-ökning i Västra Götaland

Coronaviruset • Publicerad 1 oktober 2020
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. Arkivbild.
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Antalet nya covid-19-fall fortsätter att öka även i Västra Götalandsregionen. Enligt den senaste summeringen har antalet fall nu ökat i fyra veckor i rad.

"Vi har sett en ökning av antalet fall under hela september. En anledning till det är att många börjat slappna av och inte följer de rekommendationer som ges", säger smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Annons

Under vecka 39 rapporterades 494 nya fall in i regionen, vilket är 155 fler än veckan dessförinnan. Ökningen är störst i åldrarna 20–29, men syns även i andra åldersgrupper.

"Vi är fortfarande i en pandemi och de råd som vi har gett sedan starten är lika aktuella som någonsin, hur tjatiga de än låter", säger Thomas Wahlberg.

Antalet covid-smittade som behöver sjukhusvård i regionen ligger dock sedan augusti relativt stabilt på omkring 40 personer, varav ett fåtal behöver intensivvård.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons