Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt börsyra efter räntebeskedet

Börs • Publicerad 2 februari 2023
Stämningen var fortsatt munter i det mytomspunna börshuset i New York. Arkivbild.
Stämningen var fortsatt munter i det mytomspunna börshuset i New York. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De ledande aktieindexen i USA fortsatte klättra under torsdagen efter onsdagens tydliga uppgångar, som följde på amerikanska centralbankens höjning av styrräntan med 0,25 procentenheter och förhoppningar om att kommande räntehöjningar kan bli lägre till följd av dämpad inflation.

Räntekänsliga och tekniktunga Nasdaqs kompositindex tog täten med en uppgång på 3,3 procent, följt av breda S&P 500-index som steg 1,5 procent. Dow Jones industriindex sjönk dock 0,1 procent, efter att under onsdagen ha handlats i sidled.

Annons

Facebooks och Instagrams ägarbolag Meta Platforms utmärkte sig rejält genom att rusa 23,3 procent efter onsdagens kvartalsrapport som slog marknadens förväntningar. Flera andra techbolag, som kommunikationsbolaget Zoom, Googles ägarbolag Alphabet och Microsoft hade en bra börsdag med uppgångar på 6,1, 7,3 respektive 4,7 procent.

Dollarn stärktes något mot kronan under dagen – en dollar handlas för 10:37 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons