Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Försvunnen flicka återfunnen efter över 40 år

En kvinna i USA som försvann som litet barn har "hittats" och identifierats efter mer än 40 år.
USA • Publicerad 10 juni 2022
Genom dna-prov kunde mordoffer från början av 1980-talet identifieras. Arkivbild från ett annat sammanhang.
Genom dna-prov kunde mordoffer från början av 1980-talet identifieras. Arkivbild från ett annat sammanhang.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Ett par och deras lilla dotter försvann i USA 1980, de hade precis flyttat från delstaten Florida till Texas.

Året därpå hittades kvarlevor efter en man och en kvinna i Houston i Texas. En rättsläkare kom fram till att de hade bragts om livet. Däremot lyckades man inte identifiera dem.

Annons

Inte förrän i höstas, då utredare testade dna-prover från kvarlevorna mot dem från den försvunna familjen. Kvinnan och mannen kunde då identifieras som det försvunna föräldraparet. Däremot fick man inte någon träff för dottern och vad som hänt henne, eller om hon ens var i livet, förblev ett mysterium. Men så, tidigare den här veckan återfanns även hon med hjälp av ny teknik.

Kvinnan, i dag 42 år gammal, uppges inte ha vetat något om sin biologiska familj men ska ha varit medveten om att hon var adopterad. Adoptivfamiljen misstänks inte för delaktighet varken till flickans försvinnande eller hennes föräldrars död.

Bara timmar efter upptäckten fick kvinnan, som uppges vara gift och ha både barn och barnbarn, kontakt med flera av sina biologiska släktingar.

Föräldrarnas mordfall är dock fortfarande olöst men släktingar ska nära inpå försvinnandet ha fått ett samtal från en kvinna som påstod att de hade gått med i en religiös grupp och ville bryta banden med familjen. Kvinnan ska ha frågat om släktingarna ville ha tillbaka parets bil.

Släktingarna kontaktade då polis som i samband med bilöverlämnandet grep tre kvinnor och en man, men ingenting mer hände efter det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons