Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Försökte smuggla pengar via Kastrup – döms

Danmark • Publicerad 8 mars 2023
En man och kvinna från Sverige har dömts till fängelse för att ha försökt smuggla ut över två miljoner danska kronor via Köpenhamns flygplats Kastrup. Arkivbild.
En man och kvinna från Sverige har dömts till fängelse för att ha försökt smuggla ut över två miljoner danska kronor via Köpenhamns flygplats Kastrup. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När mannen och kvinnan greps på Köpenhamns flygplats Kastrup i slutet av september i fjol hade de över två miljoner danska kronor i olika valutor i sina väskor. Duon, som är svenska medborgare, kom till flygplatsen via tåg från Sverige och hade turkiska Istanbul som slutdestination på sina biljetter.

Nu döms mannen och kvinnan av Köpenhamns tingsrätt till fängelse för försök till penningtvätt. Den 48-årige mannen döms till fängelse i ett år och nio månader samt utvisning på livstid. Den 47-åriga kvinnan döms till fängelse i ett år och får inreseförbud till Danmark i tolv år.

Fallet är ett av flera liknande det senaste året. I februari dömdes exempelvis två svenska män till fängelse i runt tre år för att ha försökt smuggla motsvarande 34 miljoner svenska kronor från Danmark till Turkiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons