Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Försäkringsjätte delade känslig info om kunder

Ekonomi • Publicerad 3 november 2020
Försäkringsbolaget Folksams kontor. Arkivbild.
Försäkringsbolaget Folksams kontor. Arkivbild.Foto: Nora Lorek/TT

Upp emot en miljon svenska kunder till Folksam har fått sina uppgifter delade till stora teknikföretag som Facebook, Google, Microsoft och Linkedin. Bland uppgifterna finns till exempel information om kunder tecknat en facklig försäkring eller en gravidförsäkring. Även kunders personnummer har funnits med i materialet.

– Vi förstår att det här kan väcka oro hos våra kunder och vi ser allvarligt på det som inträffat. Vi har omedelbart stoppat delningen av de här personuppgifterna och begärt att de raderas”, säger Jens Wikström, som är chef för marknad och försäljning på Folksam till Dagens industri.

Folksam har själva anmält felet till Datainspektionen som ska göra en utredning. Enligt försäkringsföretaget finns i dagsläget ingen information att uppgifterna ska ha använts ”på något otillbörligt sätt”.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons