Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förare i Berlindåd sägs vara psyksjuk

Den 29-årige man som rammade fotgängare med en personbil i Berlin i onsdags beskrivs som psykiskt sjuk.
Tyskland • Publicerad 9 juni 2022
Berlins borgmästare Franziska Giffey, i vita kläder i mitten, besökte brottsplatsen på onsdagen.
Berlins borgmästare Franziska Giffey, i vita kläder i mitten, besökte brottsplatsen på onsdagen.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Såväl Tysklands förbundskansler Olaf Scholz som Berlins borgmästare Franziska Giffey benämner det som ett vansinnesdåd. Enligt Giffey kunde polisen redan på onsdagskvällen slå fast att dådet begåtts av en person med allvarliga psykiska besvär.

29-åringen är tysk-armenier och bor i närheten av platsen där dådet ägde rum. Han är känd av polisen sedan tidigare för mindre kriminalitet, men inte för något med extremistkopplingar eller dylikt.

Annons

Poliser försöker med hjälp av tolk förstå hans "delvis förvirrade uttalanden", säger borgmästare Giffey till nyhetskanalen RBB 24.

Vid klockan halv elva på onsdagsförmiddagen kördes en personbil upp på en trottoar i Charlottenburg i centrala Berlin. En grupp människor blev påkörda, bland dem en skolklass från förbundslandet Hessen. Elevernas lärare dödades. Sex personer vårdas för livshotande skador och tre för allvarliga skador.

Bilen körde vidare och kraschade in i ett butiksfönster. Föraren övermannades av förbipasserande och greps sedan av polis.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons