Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Folkmordsmisstänkta gripna i Belgien

Rwanda • Publicerad 3 oktober 2020
Krigsbrott begångna under folkmordet i Rwanda prövas av Mechanism for International Criminal Tribunal (MICT) i Haag. Arkivbild.
Krigsbrott begångna under folkmordet i Rwanda prövas av Mechanism for International Criminal Tribunal (MICT) i Haag. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Tre personer misstänkta för inblandning i folkmordet i Rwanda har gripits och åtalats i Belgien.

– Två män greps i Bryssel i tisdags och den tredje i Hainault i onsdags. Alla tre har åtalats för allvarliga övergrepp på mänskliga rättigheter, säger Eric Van Duyse, talesperson för Belgiens federala åklagarmyndighet.

Annons

Det framgår inte på vilket sätt männen varit inblandade i folkmordet. Två av dem är frihetsberövade och den tredje övervakas nu elektroniskt.

Omkring 800 000 människor dödades under folkmordet i Rwanda våren 1994. Massakrerna leddes av extremnationalister från majoritetsfolket hutu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons