Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FN förlänger fredsbevarande uppdrag i Sydsudan

Sydsudan • Publicerad 16 mars 2023
FN:s säkerhetsråd har röstat för att förlänga det fredsbevarande uppdraget, UNMISS, i Sydsudan med ett år fram till mars 2024. Arkivbild.
FN:s säkerhetsråd har röstat för att förlänga det fredsbevarande uppdraget, UNMISS, i Sydsudan med ett år fram till mars 2024. Arkivbild.Foto: AP/TT

FN:s säkerhetsråd har röstat för att förlänga det fredsbevarande uppdraget, UNMISS, i Sydsudan med ett år fram till mars 2024.

13 av rådets 15 medlemmar röstade för, medan Kina och Ryssland avstod från att rösta.

Annons

Chefen för FN-uppdraget Nicholas Haysom uppmanade för en tid sedan Sydsudans regering att implementera det fredsavtal som skrevs under 2018 för att kunna hålla "trovärdiga" val nästa år.

Världens yngsta nation Sydsudan har haft en instabil resa sedan självständigheten 2011. Inbördeskrig rasade mellan 2013 och 2018, då uppskattningsvis 400 000 människor dödades och miljoner drevs på flykt.

Landet har 11 miljoner invånare. Fyra av fem invånare beräknas enligt Världsbanken leva i "absolut fattigdom".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons