Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flygplatsen i Aleppo stängd efter attack

Syrien • Publicerad 7 mars 2023
Flygplatsen i Aleppo i Syrien, som den senaste tiden har använts för att få in hjälpsändningar efter den stora jordbävningen i februari, har stängts efter att ha utsatts för en flygattack. Arkivbild.
Flygplatsen i Aleppo i Syrien, som den senaste tiden har använts för att få in hjälpsändningar efter den stora jordbävningen i februari, har stängts efter att ha utsatts för en flygattack. Arkivbild.Foto: Sana/AP/TT

Israel ska enligt den statskontrollerade syriska nyhetsbyrån Sana ha attackerat flygplatsen i Aleppo tidigt på tisdagen. Attacken orsakade materiella skador på flygplatsen som har stängts. Det är ännu inte känt om några människor skadats.

Israel har inte kommenterat uppgifterna.

Annons

Israel har genomfört hundratals attacker mot mål i regeringskontrollerade delar av Syrien de senaste åren, bland annat mot flygplatserna i Damaskus och Aleppo.

Israel har tidigare bekräftat att man riktar attacker mot baser tillhörande Iranstödda grupper som exempelvis Libanons Hizbolah som stödjer den syriske diktatorn Bashar al-Assads styre.

Aleppo, som har drabbats av omfattande förödelse under inbördeskriget i Syrien, drabbades också hårt av den stora jordbävningen i Turkiet och Syrien i februari. Flygplatsen i Aleppo har sedan dess använts för att få in hjälpsändningar i området.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons