Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flygplansmat via Foodora

Ekonomi • Publicerad 3 maj 2021
Finnairs maträtter kan nu beställas via Foodora inom Helsingfors-området. Bilden är från en flygning i affärsklass med Lufthansa. Arkivbild.
Finnairs maträtter kan nu beställas via Foodora inom Helsingfors-området. Bilden är från en flygning i affärsklass med Lufthansa. Arkivbild.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Vad sägs om renköttbullar med svartvinbärssås eller biff med svart tryffel – i flygplansversion?

För dem som suktar efter känslan av att vara på resa och saknar flygplansmaten började finländska flygbolaget Finnair i höstas sälja sina maträtter i utvalda livsmedelsbutiker. Nu utvidgas den satsningen.

Annons

Nu går det även att beställa rätterna, som i vanliga fall serveras i Finnairs affärsklass-avdelning, via Foodora direkt till hemmet inom Helsingfors.

Finnair, som övriga flygbranschen, kämpar för sin överlevnad i pandemin, och har sagt upp många anställda. Den särskilda satsningen på flygplansmaten gjordes delvis för att skapa arbetstillfällen.

"Jag är glad att kunna säga att vi har lyckats göra det till en permanent satsning i vår verksamhet", säger Marika Nieminen, chef för Finnairs restaurangverksamhet, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons