Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flicka smittad av fågelinfluensa

Ecuador • Publicerad 11 januari 2023
I november upptäcktes ett utbrott av fågelinfluensa hos en besättning i Ecuador. Nu rapporteras en nioårig flicka ha smittats. Arkivbild.
I november upptäcktes ett utbrott av fågelinfluensa hos en besättning i Ecuador. Nu rapporteras en nioårig flicka ha smittats. Arkivbild.Foto: B.K Bangash/AP/TT

En nioårig flicka i Ecuador har smittats av fågelinfluensa, enligt landets hälsodepartement.

Departementet skriver i ett uttalande att flickan, hemmahörande i Bolivarprovinsen, är det första konstaterade fallet i landet där en människa smittats av influnsa A-H5 (fågelinfluensa).

Annons

"Vi antar att infektionen överfördes genom direktkontakt med fåglar som bär på viruset", skriver hälsodepartementet och poängterar att inga andra människor rapporterats smittade än så länge.

I slutet av november 2022 utlyste Ecuador ett 90-dagars hälsonödläge efter det att ett utbrott av fågelinfluensa upptäckt hos en fågelbesättning i Cotopaxiprovinsen som gränsar till Bolivarprovinsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons