Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flicka häktad för medhjälp till mord

Brott • Publicerad 1 februari 2021
Polis och avspärrningar vid en fastighet i Åstorp efter att en kvinna hittades död den 28 november 2020. Polis och åklagare misstänker att hon mördats. Arkivbild.
Polis och avspärrningar vid en fastighet i Åstorp efter att en kvinna hittades död den 28 november 2020. Polis och åklagare misstänker att hon mördats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En minderårig flicka har häktats på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på en kvinna i Åstorp i nordvästra Skåne i november förra året. Sedan tidigare är en man i 20-årsåldern häktad för mord.

Den mördade kvinnan hittades först några dagar efter sin död och därför har det rått osäkerhet kring när brottet begicks, men polisen tror att det skedde mellan den 24 och 25 november.

Annons

Kvinnan, som var i 50-årsåldern, hittades död i sin bostad den 28 november.

Den minderåriga flickan hördes tidigare i utredningen utan att vara misstänkt, men senare anhölls hon i sin frånvaro och i slutet av förra veckan blev hon häktad. Åklagaren vill inte gå in på vilken relation hon har till den mordmisstänkte mannen, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons