Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elev dog i skottlossning med polis

En elev dödades och en polis skadades vid en skottlossning på en gymnasieskola i Knoxville i Tennessee i USA under måndagseftermiddagen, lokal tid.
USA • Publicerad 13 april 2021
Polisavspärrningar utanför Austin-East Magnet High School i Knoxville.
Polisavspärrningar utanför Austin-East Magnet High School i Knoxville.Foto: Wade Payne/AP/TT

Skolan Austin-East Magnet High School i Knoxville har drabbats hårt i år. Fyra elever har skjutits till döds i olika sammanhang före måndagens skjutning, enligt uppgifter till CBS News.

När rapporter om att en beväpnad person observerats vid skolan under måndagen var polisen därför snabbt på plats och hittade efter en genomsökning av området den misstänkte på en av skolans toaletter.

Annons

När polisen uppmanade den manlige eleven att lägga ned vapnet och komma ut vägrade denne och öppnade istället eld och träffade en av poliserna, som skadades. När en annan polis besvarad skottlossningen skadades tonåringen svårt och avled på platsen av sina skador.

Ingen annan elev skadades. Polismannen har enligt lokaltidningen Knox News opererats men ska inte ha livshotande skador.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons