Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera skadade i skottlossning i Göteborg

Två personer har skadats i en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. De båda har förts till sjukhus men deras skador är enligt polisen inte livshotande.
Efter skottlossningen har polisen inlett en så kallad särskild händelse.
Brott • Publicerad 5 oktober 2020
Polis på plats efter att två personer skadats i en misstänkt skottlossning i Biskopsgården i Göteborg på måndagskvällen.
Polis på plats efter att två personer skadats i en misstänkt skottlossning i Biskopsgården i Göteborg på måndagskvällen.Foto: Henrik Brunnsgård/TT

Händelsen inträffade strax före 20 på måndagskvällen och utreds som försök till mord. Polisen har spärrat av brottsplatsen och där pågår nu en stor insats med flera polisenheter och polishelikopter.

– Vi tror att skottlossningen har ägt rum genom att man skjutit via entrédörren till en lägenhet eller en bostad, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till TT.

Annons

En av de skadade ska ha skjutits i benet och den andre ha fått en rispa vid ryggen. I bostaden fanns även två andra personer som inte skadades. Enligt vittnen har minst en maskerad person setts fly från platsen.

Efter skottlossningen har polisen inlett en särskild händelse för att kunna nyttja hela polisregionens resurser.

– Vår erfarenhet är att det som görs inledningsvis när det gäller grova brott är det viktigaste man kan göra. Därför försöker vi göra allt för att säkra alla bevis vi kan, säger Stefan Gustafsson.

Ingen misstänkt gärningsperson har gripits.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons