Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödligt husras på Sicilien – flera saknas

Två personer har hittats döda, och minst sju saknas sedan ett bostadshus rasat i Ravanusa på Sicilien, .
Italien • Publicerad 12 december 2021

Fyravåningshuset rasade efter en explosion, troligtvis orsakad av en gasläcka, vid 20.30-tiden på lördagskvällen. Flera omkringliggande hus har också skadats.

Under natten har man lyckats dra fram flera människor ur rasmassorna, bland annat en kvinna i 80-årsåldern. Men även två döda har alltså hittats. De räddade personerna uppges vara allvarligt skadade och har förts till sjukhus.

Annons

I ett upprop på sociala medier vädjar Ravanusas borgmästare Carmelo D'Angelo: "Alla med spadar, bulldozrar, tankbilar och mekaniska fordon: ge oss en hand, det här är en katastrof".

– Det ser ut som i Beirut. Bilderna som kommer till oss från Ravanusa med krossat glas, skräp och spillror på marken, bråte som kastats tiotals meter från explosionsplatsen, säger Salvo Cocina, chef för den regionala civilskyddsavdelningen.

– Vi är redo att söka igenom spillrorna så snart området är säkrat, fortsätter han.

Räddningstjänsten har släckt branden som uppstod efter explosionen, men säger att "gasfickor i stadsnätverket hindrar säker tillgång till spillrorna".

Orsaken till explosionen är inte känd, men Luigi Patronaggio, distriktsåklagare i den italienska provinsen Agrigento, säger att man kommer att inleda en utredning kommande dagar.

"Nu är tid för hjälp. I morgon bitti, när specialbrandmän från Palermo kommer att agera, så ska även åklagaren agera. Just nu har vi nyheter om försvunna personer, vi måste avvakta och ta reda på information", säger han i en kommentar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons