Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera personer i minkbranschen covidsmittade

Coronaviruset • Publicerad 27 november 2020
Flera personer inom minknäringen utreds efter att ha testat positivt med covid-19. Arkivbild.
Flera personer inom minknäringen utreds efter att ha testat positivt med covid-19. Arkivbild.Foto: Patric Söderström / TT

Flera personer med koppling till minknäringen i Blekinge utreds nu sedan de fått positiva svar efter att ha testats för covid-19. Totalt ska det röra sig om 14 personer, uppger SVT Blekinge. Det är dock oklart hur de smittats.

– Om personer har smittat varandra eller om smittan kommer från minkar kan vi inte säga nu, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare på Region Blekinge, till SVT.

Annons

Det var i veckan som masstestning av personal inom minknäringen påbörjades.

– Man tar regelbundet prov på ett 80-tal personer som jobbar inom minkbranschen i Sölvesborgs kommun, säger Bengt Wittesjö.

Enligt Region Blekinge har ännu inga muterade versioner av viruset, likt de virusstammar som upptäckts i Danmark, hittats i Sverige.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons