Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera hundra har varslats i Blekinge

Sedan i början av mars har 440 personer i Blekinge varslats om uppsägning. Under samma period förra året var den siffran 146 personer.
Blekinge • Publicerad 15 juni 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Det ser alltså fortsatt dystert ut på arbetsmarknaden, särskilt för unga. Antalet nyinskrivna på Arbetsförmedlingen ökar och mellan den 8 och 14 juni skrev 17 044 personer in sig som arbetssökande i hela landet, vilket är runt 6 000 fler än samma tid förra året. Många av dem som söker jobb är unga samtidigt som det i år finns betydligt färre sommarjobb än normalt.

– Krisen slår hårt mot sommarjobben. Men det finns jobb att söka, särskilt inom branscher som vård och omsorg, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Annons

Även antalet varsel ökar kraftigt. Mellan den 1 mars och den 14 juni har totalt 82 845 personer i Sverige varslats om uppsägning. Förra året var den siffran 15 356 personer, men då är hela juni månad inräknad.

I Blekinge har totalt 440 personer varslats sedan den 1 mars. Förra året handlade det om 146 personer.

De branscher som har drabbats hårdast av coronakrisen och där flest personer har varslats om uppsägning är hotell och restaurang, resebranschen och tillverkningsindustrin.

Maria GisselquistSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons