Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinna räddad – 50 timmar efter husras

Kina • Publicerad 1 maj 2022
Förödelse efter husraset i Changsha.
Förödelse efter husraset i Changsha.Foto: Shen Hong/AP/TT

Minst nio personer har frihetsberövats sedan ett flervåningshus rasat i Changsha i centrala Kina, enligt polisen.

I byggnaden, som av okänd anledning kollapsade i fredags, fanns ett hotell, lägenheter och en biograf. Minst 18 personer sitter fast i rasmassorna och ytterligare 39 har inte gått att få kontakt med.

Annons

Räddningsinsatsen fortsätter och efter 50 timmar kunde en kvinna dras fram ur bråten vid liv på söndagen, enligt det statliga tv-bolaget CCTV.

Ägaren och tre personer som har jobbat med konstruktionen av byggnaden har gripits, enligt polisen. Dessutom har ytterligare fem personer som inspekterat säkerheten gripits, anklagade för att inte ha skrivit en sanningsenlig rapport efter granskningen.

President Xi Jinping har beordrat en noggrann utredning av olycksorsaken. Det är inte ovanligt att byggnader rasar i Kina, vilket bland annat beror på bristande säkerhetsstandarder och korruption hos tjänstemän.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons