Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre döda i allvarlig krasch på E4

Tre personer har omkommit i en kraftig frontalkollision mellan en personbil och en minibuss på E4 strax före avfarten mot Tystberga natten till söndagen.
Olycka • Publicerad 15 maj 2022
Tre har avlidit efter en frontalkollision på E4 under natten till söndagen. Arkivbild.
Tre har avlidit efter en frontalkollision på E4 under natten till söndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckan skedde efter det att en personbil med tre unga män i 18–20-årsåldern vägrat stanna i en poliskontroll, och i stället i hög hastighet körde ifrån polispatrullen.

– Ett av fordonen skulle kontrolleras av patrull vid 22.33 men ville inte stanna utan ökade i stället farten och körde ifrån patrullen söder om Nyköping. När patrullen inledde förföljande så upptäcktes att bilen kolliderat in i en annan bil vid 22.47, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Annons

Det är oklart vad som orsakade kollisionen, men bilen höll hög hastighet när den körde ifrån polispatrullen.

– Det är svårt att veta om det var det, men det var höga farter innan polispatrullen upptäckte olyckan, säger Peter Ström.

Bilen som kört ifrån polispatrullen fattade eld efter kraschen och två av de unga männen fastnade i den brinnande bilen och trots flera försök lyckades räddningstjänsten inte få ut dem och de avled på platsen. Den tredje mannen i bilen fördes livshotande skadad med ambulans till sjukhus men transporterades strax därefter med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Solna.

– Den man i 50-årsåldern som körde minibussen avled omgående vid olyckstillfället, säger Peter Ström.

Vid lunchtid under söndagen uppgav polisen på sin hemsida att "inget nytt" fanns att uppge om olyckan eller tillståndet för den skadade mannen.

E4 stängdes tillfälligt i båda riktningarna vid olycksplatsen. Polisen har tagit båda fordonen i beslag för teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons