Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler samtal till polisen efter brott mot anhöriga

Brott • Publicerad 2 maj 2023
Polisen har fått fler samtal från oroliga anhöriga till kriminella. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen säger att det har blivit vanligare att oroliga anhöriga till kriminella hör av sig, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Detta efter det att flera personer har utsatts för brott kopplat till en anhörigs kriminalitet.

– Det är en möjlighet för oss, för i de här samtalen har vi möjlighet att få information men vi har också så klart möjlighet att göra värderingar om det är en reell hotbild mot någon och då kan vi agera, säger Hanna Paradis, kommenderingschef vid Stockholmspolisen, till radion.

Annons

Fram till mitten av april i år har det varit 102 skjutningar, 10 personer har dödats och det har varit 52 sprängningar i Sverige, och många av händelserna är kopplade till gängbrottslighet.

Den våldsvåg som drabbat Stockholmsområdet de senaste månaderna har lett till en så kallad särskild händelse hos polisen, där man framför allt fokuserar på gängbrottslighet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons