Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler sålde än köpte fonder i september

En fortsatt börsoro ledde till att fler sålde än köpte fonder under september månad. Det sammanlagda nettoutflödet noterades till 13,4 miljarder kronor, enligt Fondbolagens förening.
Fonder • Publicerad 10 oktober 2022
Sparandet i aktiefonder fortsätter att minska. Arkivbild.
Sparandet i aktiefonder fortsätter att minska. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Hittills i år landar nettoutflödet från fonder på totalt 34,8 miljarder kronor. Nettouttagen från aktiefonder uppgår till 40 miljarder kronor, vilket uppvägs av nettoinstättningar i korta räntefonder, hedgefonder och övriga fonder.

"September var ingen rolig månad för den som äger aktiefonder. De flesta börser föll i värde. Trots att den långsiktiga gör klokast i att fortsätta månadsspara, ser vi återigen att fler säljer än köper", kommenterar Phili Scholtzé, sparekonom vid Fondbolagens förening, i ett pressmeddelande.

Den samlade fondförmögenheten minskade med 368 miljarder kronor under september och uppgick till 5 763 miljarder vid månadsskiftet september månad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons