Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler resenärer och större utsläpp för SAS

Ekonomi • Publicerad 7 februari 2023
SAS fick fler resenärer och släppte ut mer koldioxid. Arkivbild.
SAS fick fler resenärer och släppte ut mer koldioxid. Arkivbild.Foto: Tor Erik Schrøder

Flygbolaget SAS fick fler resenärer i januari. 1,4 miljoner människor reste med bolaget, en ökning med 89 procent jämfört med samma tid i fjol, då pandemin ännu påverkade flyget.

Det ökade resandet innebar också att SAS utsläpp av koldioxid ökade, totalt med 69,3 procent. Per säteskilometer var ökningen 3,3 procent. SAS uppger att koldioxidkompensationen av passagerarrelaterade utsläpp var 42,7 procent.

Annons

SAS befinner sig i ett så kallat chapter 11-förfarande i USA, som innebär konkursskydd. Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS, kommenterar processen i ett pressmeddelande:

"Vi fortsätter att göra framsteg med SAS Forward och vår chapter 11-process i USA. Vi slutförde nyligen förhandlingarna med leasegivare för flygplan och vi förväntar oss att uppnå vår målsättning om kostnadsbesparingar kopplade till årliga flygplansleasing- och finansieringskostnader”.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons