Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler regioner vill ge Astras vaccin till yngre

Ytterligare fyra regioner vill kunna erbjuda Astra Zenecas vaccin till frivilliga personer under 65, rapporterar som gjort en rundringning till landets regioner.
Coronaviruset • Publicerad 7 maj 2021
En spruta laddas med vaccin från Astra Zeneca vid SUS vaccinationscentral i Malmö. Arkivbild.
En spruta laddas med vaccin från Astra Zeneca vid SUS vaccinationscentral i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Region Gotland, Gävleborg, Västmanland och Jämtland Härjedalen för nu samtal med Folkhälsomyndigheten.

– Vi är öppna för att kunna erbjuda personer under 65 år Astras vaccin, om de själva är intresserade av det. Vi är oroade över den höga smittspridningen och vill kunna använda så mycket vaccin som möjligt, säger Urban Tirén, biträdande vaccinsamordnare i Jämtland Härjedalen, till tv-kanalen.

Annons

Även region Skåne har tidigare sagt att man vill erbjuda Astra Zenecas vaccin till yngre. FHM står dock än så länge fast vid rekommendationen att vaccinet enbart ska ges till personer som är 65 år och äldre.

– Vi tycker inte att det systematiskt ska erbjudas i regionerna utifrån det kunskapsläge vi befinner oss i i dag, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på FHM, till TV4.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons