Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler häktade efter knivmord i Halmstad

Brott • Publicerad 14 oktober 2022
Två män har häktats misstänkta för att ha skyddat en mordmisstänkt. Arkivbild.
Två män har häktats misstänkta för att ha skyddat en mordmisstänkt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har häktats misstänkta för att ha hjälpt en mordmisstänkt tonårspojke att undkomma polisen och fly landet efter ett knivmord i Halmstad i somras, rapporterar Hallandsposten.

Det var natten till den 15 augusti som två personer knivskars utanför en restaurang i centrala Halmstad. En av dem avled av sina skador. Två tonårspojkar, båda under 18 år, har sedan tidigare häktats misstänkta för mord och mordförsök.

Annons

Den ena greps några dagar efter mordet medan den andre flydde landet. Pojken som flydde häktades i sin utevaro och greps i slutet av augusti av polisen i landet i fråga, där han fortfarande är kvar i förvar.

Männen som häktades under torsdagen är i 30- respektive 35-årsåldern. De misstänks för grovt skyddande av brottsling. En av dem är skriven på samma adress som pojken som lyckades lämna landet.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons