Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler än 100 hem förstörda i Kalifornienbrand

USA • Publicerad 4 september 2022
En skogsbrand härjar i norra Kalifornien. Omkring 100 bostäder har totalförstört, enligt myndigheterna.
En skogsbrand härjar i norra Kalifornien. Omkring 100 bostäder har totalförstört, enligt myndigheterna.Foto: Kaliforniens räddningstjänst/AP/TT

En vinddriven skogsbrand som härjar på landsbygden i norra Kalifornien har hittills resulterat i att runt 100 bostäder och andra byggnader totalförstörts.

Enligt representanter för områdets räddningstjänst har två människor skadats och tusentals tvingats lämna sina hem.

Annons

Skogsbranden tog fart i fredags eftermiddag norr om orten Weed som är belägen drygt 40 mil norr om San Francisco. Omkring 2 600 människor bor i orten.

Svår torka råder i den amerikanska delstaten Kalifornien inför den brandsäsong som nu har inletts. Klimatforskare har konstaterat att klimatförändringarna har lett till att västra USA blivit varmare de senaste årtiondena, vilket sin tur bland annat kommer att leda till fler förödande skogsbränder.

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom har förklarat undantagstillstånd i området Siskiyou County där branden härjar och förklarat att federala medel tagits emot för att bekämpa branden och dess effekter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons