Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Film från dödsolycka lades upp på Snapchat

Olyckor • Publicerad 5 oktober 2020
En man misstänks för brott sedan han filmat en svår bilolycka och lagt upp på Snapchat. Arkivbild.
En man misstänks för brott sedan han filmat en svår bilolycka och lagt upp på Snapchat. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En man i 30-årsåldern misstänks för olaga integritetsintrång sedan han filmat på en olycksplats utanför Enköping, och lagt upp materialet på sociala medieplattformen Snapchat, rapporterar lokala medier.

Olyckan inträffade på E18 väster om Enköping i lördags, när en bil med två män körde av vägen i mycket hög hastighet. En av männen avled, och den andra skadades svårt.

Annons

Den nu misstänkte mannen stannade vid olycksplatsen och filmade bilen när föraren och passageraren fanns kvar i den. När polisen kom till platsen greps han och mobiltelefonen beslagtogs.

–  Att stanna på motorvägen är förbjudet om det inte handlar om att hjälpa till vid en olycka. Att filma och lägga ut personer, skadade eller döda, är inte tillåtet. Mannen som filmade är nu misstänkt för olaga integritetsintrång, mobilen beslagtogs, säger Jonas Rickeborn vid polisen till Enköpings-Posten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons