Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FHM vill skärpa kraven på butiker

Coronaviruset • Publicerad 8 oktober 2020
Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Folkhälsomyndigheten vill att nya lokala restriktioner ska kunna införas för att minska smittspridningen av coronaviruset. Däribland ingår att begränsa antalet personer i köpcentrum, säger myndighetens generaldirektör Johan Carlson i SVT:s Aktuellt.

Det handlar inte om att stoppa människor rent fysiskt utan om att ge en stark avrådan från att gå till en viss butik eller exempelvis resa med kollektivtrafik, enligt generaldirektören.

Annons

– Samtidigt lägger man ett krav på verksamhetsutövarna om att till exempel begränsa antalet personer som kommer in i en butik eller ett köpcentrum eller i en buss, säger han.

Förslaget har skickats ut på remiss till regionerna och regionernas smittskyddsläkare som ska återkomma med sina synpunkter.

– Det här är något som kommer att ställas till regionernas förfogande om man får ett utbrott lokalt, säger Johan Carlson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons