Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FHM: Vaccinet skyddar mot svår covid-19

Risken att bli svårt sjuk i covid-19 minskar kraftigt för de som är vaccinerade, visar en ny studie av Folkhälsomyndigheten.
Coronapandemin • Publicerad 4 maj 2021
Risken att bli svårt sjuk i covid-19minskar kraftigt för de som är vaccinerade, visar en ny studie av Folkhälsomyndigheten
Risken att bli svårt sjuk i covid-19minskar kraftigt för de som är vaccinerade, visar en ny studie av FolkhälsomyndighetenFoto: Pontus Lundahl/TT

"Inget vaccin kan undanröja risken att bli smittad helt. Men de allvarliga fallen är få sett till den höga smittspridning vi haft och hur många som är vaccinerade", säger statsepidemiolog Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Över två miljoner människor i Sverige har fått minst en dos vaccin. Av dem är det 0,3 procent eller 5 942 personer som bekräftats smittade med covid-19 tre veckor efter sin vaccination.

Annons

Och av de smittade är det 20 personer som har fått intensivvård medan 187 har avlidit med covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten.

Fler än 700 000 personer har fått två vaccindoser. Av dem har 0,2 procent eller 1 624 personer bekräftats smittade med covid-19. Och av dessa personer har 6 fått intensivvård och 67 avlidit med covid-19.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons