Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fem gripna efter dödlig brand på migrantförvar

Mexiko • Publicerad 31 mars 2023
En minnesplats med tända ljus utanför stängslet vid det eldhärjade migrantförvaret.
En minnesplats med tända ljus utanför stängslet vid det eldhärjade migrantförvaret.Foto: Fernando Llano/AP/TT

Fem personer har gripits efter det att minst 39 frihetsberövade migranter miste livet i en brand i ett förvar i Mexiko i måndags, uppger åklagare.

Branden på migrantförvaret i staden Ciudad Juárez, vid gränsen mot USA, bedöms ha startat då några av migranterna tände eld på madrasser i protest mot att de hade frihetsberövats.

Annons

Övervakningsfilmer ser ut att visa hur vakter lämnar förvaret när madrasserna fattar eld, utan att några uppenbara försök för att släppa ut männen görs.

Totalt sex arresteringsorder har utfärdats mot tre myndighetsanställda och två säkerhetsvakter, samt mot en migrant som misstänks ha startat branden, uppger åklagaren Sara Irene Herrerias, utan att specificera vilka av dem som har gripits.

Bland de avlidna migranterna finns 18 guatemalaner, sju salvadoraner, sju venezuelaner, sex honduraner och en colombian, uppger myndigheterna.

Ytterligare ett 30-tal vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att ha andats in rök.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons