Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fem dömda för flera brutala rån i Göteborg

Ett gäng bestående av fem män, de flesta från Östergötland, döms till totalt 20 års fängelse för fyra brutala överfallsrån, rapporterar .
Brott • Publicerad 8 maj 2021
Fem män döms för flera brutala överfallsrån som begicks i Göteborg i slutet av förra året. Arkivbild.
Fem män döms för flera brutala överfallsrån som begicks i Göteborg i slutet av förra året. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det var i slutet av november förra året som ligan, med kopplingar till ett mc-gäng, tog in på ett hotell i Göteborg. Under vistelsen i staden gjorde de sig skyldiga till minst fyra beväpnade och våldsamma rån.

– Tillvägagångssättet är genomgående detsamma. Det här rör sig om oskyldiga målsägande som inte alls lever i den här miljön. De attackeras, hotas med vapen, utsätts för kraftigt och kränkande våld, blir av med mobiler, kontanter, bank-id och kontokort, sade kammaråklagare Mats Ihlbom till tidningen inför rättegången.

Annons

Ett av brottsoffren, en man i 30-årsåldern, misshandlades så illa att han bröt flera revben samt fick frakturer på både käke och näsa. Dessutom kollapsade en av mannens lungor i samband med misshandeln.

– De tryckte ner mig på marken och la mina händer bakom ryggen. Sen hoppade en av männen på mig. De skrek "ställ dig upp igen". När jag gjorde det så sparkade dom mig i ansiktet och över kroppen, vittnade mannen i rättegången.

Han tvingades att föra över nära 150 000 kronor till gärningsmännen.

En 19-årig man döms för att ha medverkat vid alla fyra råntillfällena. Han straffas med fyra år och åtta månaders fängelse. Totalt fördelas 20 års fängelse mellan de fem gärningsmännen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons