Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Febrig pojkes död anmäls till Ivo

Vård • Publicerad 9 maj 2023
Regionen har gjort en anmälan till Ivo efter att en pojke avlidit på Universitetssjukhusets akut tidigare i år. Arkivbild.
Regionen har gjort en anmälan till Ivo efter att en pojke avlidit på Universitetssjukhusets akut tidigare i år. Arkivbild.Foto: Mats Schagerström/TT

En femårig pojke avled några timmar efter det att han kommit in på akuten med hög feber. Nu anmäler Region Örebro händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria, skriver Nerikes Allehanda.

Pojken anlände till Universitetssjukhuset i Örebro på eftermiddagen den 10 januari. Efter att ha slutat andas dödförklarades han klockan 22.

Annons

Föräldrarna har tidigare anmält händelsen till både patientnämnden och till Ivo eftersom de upplevde att det tog för lång tid innan pojken fick vård.

Regionens utredning visar nu på brister i hanteringen av pojken. Nästa steg blir Ivos utredning.

"Det framkommer att det har varit en fördröjning av handläggningen av patienten i olika skeenden vilket behöver utredas närmare", skriver regionen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons