Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färre plastpåsar – gränsen passerad

Miljö • Publicerad 13 maj 2022
Runt 100 länder har infört begränsningar, avgifter, skatter eller förbud för att minska förbrukningen av plastbärkassar, enligt FN:s miljöprogram.. Arkivbild.
Runt 100 länder har infört begränsningar, avgifter, skatter eller förbud för att minska förbrukningen av plastbärkassar, enligt FN:s miljöprogram.. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Försäljningen av plastkassar minskade med 75 procent förra året, rapporterar Ekot. Siffrorna kommer från Naturvårdsverkets rapport som visar att genomsnittspersonen köpte 14 bärkassar under 2021, jämfört med 55 kassar året innan.

2020 införde Sverige en ny skatt för att leva upp till ett EU-direktiv som säger att vi ska använda max 40 bärkassar per person om året till år 2025. En gräns som Sverige alltså hamnar långt under.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons