Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färre nyregistrerade bilar

Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Nedåt för nyregistreringar av bilar i oktober jämfört med samma månad i fjol. Arkivbild.
Nedåt för nyregistreringar av bilar i oktober jämfört med samma månad i fjol. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Registreringarna av nya personbilar minskade med 5 procent i oktober jämfört med oktober i fjol, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen Bil Sweden.

Nedgången kan jämföras med raset 37 procent under det andra kvartalet.

Annons

För laddbara bilar har samtidigt 2020 varit ett lyft, upp med 113 procent till 66 730 bilar hittills i år.

"Av alla personbilar i trafik är nu tre procent laddbara, varav en procent elbilar och två procent laddhybrider. Det är glädjande samtidigt som det visar på att omställningen kommer att ta tid", skriver Bil Sweden.

För lätta lastbilar blev det en nedgång med 11,1 procent i oktober jämfört med i fjol, vilket ger en nedgång på 38,2 procent hittills i år.

"Förklaringen till kräftgången för lätta lastbilar förklaras inte enbart av Coronakrisen, utan även av att Bonus-malussystemet slår hårt mot lätta lastbilar", skriver Bil Sweden.

Registreringarna av tunga lastbilar över 16 ton minskade med 17,1 procent i oktober. Det innebär en nedgång på 27,1 procent hittills i år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons