Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fängelse för smuggling av hundvalpar

Brott • Publicerad 9 mars 2023
Under en tullkontroll vid Öresundsbron i december hittades fem valpar. Nu döms ett par till fängelse. Arkivbild.
Under en tullkontroll vid Öresundsbron i december hittades fem valpar. Nu döms ett par till fängelse. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

En tullkontroll avslöjade att ett par hade fem hundvalpar i bilen när de kom åkande över Öresundsbron i december förra året. Nu döms paret för grov smuggling till fängelse i sex månader, rapporterar Sydsvenskan.

De dömda har nekat till brott och hävdat att valparna var deras egna och att alla papper var i ordning. Men valparna avlivades, bland annat eftersom dokument om rabiesvaccination saknades.

Annons

Tullens undersökning visar att kvinnan skrivit i sociala medier om räddningsoperationer för gatuhundar i ett land i södra Europa. Här hittades också uppgifter om att en av de fem valparna skulle säljas och digital kommunikation med en köpare i Sverige.

Det är klarlagt att paret inte var främmande för att sälja hundar och att försäljning skett vid minst ett tillfälle, anser Malmö tingsrätt. Därför bedömer tingsrätten att avsikten var att sälja de fem valparna som fanns i bilen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons