Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fängelse för dåd mot tjänsteman efter avslag

Tio skott mot en bostad och en uppeldad bil – det blev reaktionen från en man som nekats ersättning från ett försäkringsbolag. Nu döms han till fyra års fängelse.
Brott • Publicerad 8 juni 2022
En 22-årig man döms till fyra års fängelse efter att ha avlossat tio skott mot en villa och satt en bil i brand sedan han nekats ersättning från ett försäkringsbolag. Arkivbild.
En 22-årig man döms till fyra års fängelse efter att ha avlossat tio skott mot en villa och satt en bil i brand sedan han nekats ersättning från ett försäkringsbolag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Huset som besköts tillhör den försäkringstjänsteman som undertecknade beslutet att inte betala ut några pengar. Sonen i huset var ensam hemma när villan i Tygelsjö utanför Malmö besköts. Han vaknade av en smäll och när han tittade ut såg han att familjens bil brann. På nedervåningen låg glassplitter och kulor.

Den 22-årige gärningsmannen har nekat till all inblandning, men Malmö tingsrätt tar bland annat fasta på det sms han skickade till försäkringstjänstemannen efter dådet, där han krävde en ändring av beslutet. Uppgifter i telefonen visade även att han sökt på försäkringstjänstemannens bostadsadress den aktuella natten och att han befunnit sig i området när villan besköts.

Annons

Han döms till fyra års fängelse för grovt vapenbrott, försök till grov utpressning och skadegörelse, vilket Kvällsposten var först med att rapportera. En 20-årig kompis till honom, som körde bilen, döms till ett halvårs fängelse för medhjälp till utpressningsförsöket.

Domstolen konstaterar att försäkringstjänstemannen och hans familj utsatts för mycket allvarlig och kränkande brottslighet. Tre familjemedlemmar tilldöms cirka 60 000 kronor var i skadestånd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons