Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fånge tros ha styrt knarkhandel från Kumla

Brott • Publicerad 15 april 2022
Mannen styrde knark- och vapenaffärer inifrån Kumlaanstalten, enligt misstankarna. Arkivbild.
Mannen styrde knark- och vapenaffärer inifrån Kumlaanstalten, enligt misstankarna. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

En 26-årig fånge på högsäkerhetsanstalten Kumla misstänks ha styrt storskalig knark- och vapenhandel inifrån fängelset med hjälp av kriminalvårdens telefon, skriver SvD.

Mannen ska ha skött affärerna genom att ringa sin flickvän.

Annons

– Flickvännen lade sin hemlur mot en särskild mobiltelefon och han kunde då inifrån anstalten prata med vem han ville och göra sina affärer. Eller också så ringde han upp henne och dikterade vilka sms hon skulle sända till olika personer, säger kammaråklagare Linda Karlsson till tidningen.

Anstaltspersonalen noterade att mannen pratade ovanligt mycket i telefon, och frågan lyftes under personalmöten men utan att det vidtogs åtgärder, enligt en incidentutredning.

Jacques Mwepu, kriminalvårdschef vid Kumlaanstalten, säger att det som hänt är allvarligt.

– Det här är en stor avvikelse som vi hanterar med kraft i form av ändrade rutiner så att det inte ska upprepas, säger Mwepu till SvD.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons