Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fälldes av dålig kopia

Mannens förklaring höll inte i rätten. Hans körkort som skrivits ut på en vanlig skrivare var uppenbart förfalskat.
Karlskrona • Publicerad 6 december 2017

Den 40-årige mannen stoppades i Ronneby dagen innan julafton 2016. Han visade då sitt påstådda körkort för polispatrullen som genast fattade misstankar om att det rörde sig om en förfalskning.

En analys hos Nationell forensiskt centrum, NFC, gjorde det tydligt att det med största sannolikhet var en förfalskning. Trots att de inte hade någon motsvarande originalhandling att jämföra mot kunde de se att stämpelavtrycken och signaturerna på körkortet var utskrivna med vanlig bläckstråleskrivare. Alla siffror var dock skrivna för hand.

Annons

Mannen nekade till att det skulle röra sig om urkundsförfalskning men Blekinge tingsrätt dömde honom ändå. Eftersom att han i juni i år dömdes för liknande brottslighet med villkorlig dom får han inget extra straff utan det faller in under det tidigare straffet.

Det falska körkortet väljer tingsrätten att förstöra.

Patric SöderströmSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons