Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fabege: Vinstlyft men många tomma lokaler

Fastighetsbolaget Fabege redovisar ett rejält vinstlyft. Men vd Stefan Dahlbo beskriver oro över att lite för många lokaler står outhyrda.
Ekonomi • Publicerad 9 juli 2021
Fabege, ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter och stadsutveckling, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild
Fabege, ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter och stadsutveckling, redovisar kvartalsrapport. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Fabege redovisar en vinst före skatt på 1 484 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 6 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Hyresintäkterna steg till 715 miljoner från 696 miljoner kronor, medan driftöverskottet steg till 541 miljoner från 526 miljoner.

Annons

"Vår vakansgrad i förvaltningsbeståndet är fortsatt lite för hög. Vi har dock inga strukturella vakanser i beståndet utan det rör sig om många mindre lokaler. Vi har inför hösten förstärkt vårt uthyrningsteam med fokus på att minska dessa vakanser och marknadsföra våra projektmöjligheter", skriver Stefan Dahlbo i en kommentar i rapporten.

"Transaktionsmarknaden har fortsatt att vara stark under 2021 med rekordmånga affärer, även om det främst är inom bostäder och logistik. Det har dock gjorts några transaktioner avseende kontor i våra områden på väldigt bra nivåer", tillägger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons