Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Få regioner tillåter vaccinering på jobbet

Coronaviruset • Publicerad 15 maj 2021
Scaniakoncernen kommer inom kort börja vaccinera sin personal. Arkivbild.
Scaniakoncernen kommer inom kort börja vaccinera sin personal. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Var i landet du bor påverkar om du kan få vaccin mot covid-19 på jobbet, rapporterar TV4 Nyheterna. Enligt tv-kanalens kartläggning vill flera stora arbetsgivare vaccinera sin personal på jobbet, men i de flesta regioner får arbetsgivarna nej.

Region Norrbotten, Västra Götaland, Kronoberg, Halland och Östergötland är de enda regioner som välkomnar att företag hjälper till med vaccinationerna, enligt kartläggningen.

Annons

– Vi tycker att det är synd att man väljer att inte nyttja de resurser som finns inom företagshälsan och på arbetsgivarhåll för att snabba upp och komma i gång med samhället igen, säger Peter Munck af Rosenschöld, vd vid branschorganisationen Sveriges företagshälsor, till TV4.

Scaniakoncernen med 19 000 anställda är ett av få företag som fått grönt ljus för att inom kort börja vaccinera sin personal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons