Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Extra nykterhetskollar i julbordstider

Medan julbord och julfester duggar tätt passar polisen denna vecka på att genomföra extra trafiknykterhetskontroller – i hela landet.
BLEKINGE • Publicerad 11 december 2017
Polisen kommer att kontrollera nykterheten i trafiken extra under julfirandet.
Polisen kommer att kontrollera nykterheten i trafiken extra under julfirandet.Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

"För att minska risken att en allvarlig olycka med svår skada eller död som utgång, ska man helt enkelt låta bilen stå om man har förtärt alkohol till julfirandet", säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten, i ett pressmeddelande.

Andelen som kör berusade är förhållandevis liten, enligt polisen, men så många som ungefär en av fyra omkomna personbilsförare är påverkad av alkohol vid olyckstillfället.

Annons

"Vi är medvetna om att många av de förare som kör onyktra har ett pågående risk- eller missbruk. Vi erbjuder därför de som ertappas påverkade kontakt med beroendevården, i syfte att förhindra återfall i rattfylleribrott", säger Ursula Eriksson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons