Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Extra koll på yrkestrafiken under sportlovet

Trafik • Publicerad 13 februari 2023
Polisen kommer under sportlovet att genomföra ytterligare trafikkontroller av yrkestrafiken. Arkivbild.
Polisen kommer under sportlovet att genomföra ytterligare trafikkontroller av yrkestrafiken. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Nu inleds sportlovsveckorna, vilket innebär ökad trafik på vägarna. Under veckan ska yrkestrafiken i hela landet kontrolleras extra noga, skriver polisen på sin sajt.

"Det är bekymmersamt att många yrkesförare väljer att inte följa skyltad hastighet, eftersom yrkestrafiken har så stor påverkan på hastigheten generellt. De har en förebildsfunktion! Sänker de hastigheten är det många som följer deras exempel", säger rikspolischef Anders Thornberg på hemsidan.

Annons

Polisen kommer förutom hastigheten även att kontrollera fordonen, bland annat om de är i godkänt skick, att det inte finns överlast och att lasten är säkrad på rätt sätt.

Under vecka sju är det sportlov i bland annat Göteborg och Jönköpings län.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons